Ølbryggeren var en kvinde

By:

I dag forbinder man primært en ølbrygger med en mand, men sådan har det ikke altid været. Rent faktisk er en mandlig brygger af nyere dato i de over 5000 år der er blevet brygget øl i Danmark. Øl blev brygget i bryggerset af hjemmets kvinder og det var langt fra en lille opgave, da øllet udgjorde en vigtig del af manges diæt. 

I perioder blev der lavet op til 5 liter øl dagligt til hver person. 

Det første bryggerlaug blev til i København i 1525 og det havde retten til at brygge og sælge øl. Det var imidlertid kun i byerne at man begyndte at købe øl, på landet forsatte kvinderne med selv at brygge deres egen øl.  

Ølbrygning i dag

I dag er der en stigende interesse i selv at brygge sin egen øl og du kan nemt købe de nødvendige ingredienser til ølbrygning. Enten på nettet eller i en butik der sælger brygudstyr.

Er du ny kan du med fordel starte med at købe et startskit og afprøve det i dit køkken. Senere kan investere i et brygudstyr som gør dig i stand til at brygge mere avanceret former for øl.

Ølbrygning er en hobby som passer til de fleste da du kan være lige så nørdet og teknisk som du har lyst til. Du kan lave en udemærket basisøl, som amatør uden de store investeringer og så kan du have det vildeste brygudstyr stående og eksperimentere med nye ingredienser og måske være så heldig at udvikle en helt ny øltype som endnu ikke er på det danske marked. 

Uanset om du er den ene eller anden type, kan du med fordel hente god råd og vejledning i den butik du køber dine ingredienser i. Både så du ikke får købt for meget eller for lidt når du står og skal vælge. 

Posted in: ølbrygning