Forebyg tandskader med hjælp fra din tandlæge

By:

advertorial

Når du i børnehaven, i skolen og hos skoletandlægen fik tudet ørerne fulde med at man skal gå til tandlæge mindst en gang om året var der noget om snakken. Det er nemlig vigtigt at sætte sig i stolen og gabe op med jævn mellemrum – i hvert fald hvis man ønsker at bevare sine tænder flotte og funktionelle livet igennem.

Når først man har skiftet barndomens mælketænder ud med et blivende tandsæt får man ikke flere af slagsen. Der vokser ikke en ny tand ud hvis en af dine voksen tænder skulle gå til grunde. Derfor handler det om at passe godt på dem. Og det gør du med daglig tandbørstning, rensning med tandtråd og så årlige eller halvårlige tandlæge besøg.

Skal jeg også gå til tandlæge, hvis mine tænder har det fint?

Det korte svar på oven for stille spørgsmål er ja – du skal gå til tandlægeklinik selv om du hverken oplever blødninger fra tandkødet eller smerter i tænderne.

Det er nemlig vigtigt at give tandlægen mulighed for at forebygge de dårligdomme som giver anledning til disse symptomer. Det kan for eksempel være de to mest almindelige tandlidelser nemlig karies – også kendt som huller i tænderne – og parodontose.

image

Der kan nemt skjule sig ansatser til disse dårligdomme på steder du ikke selv kan se, for eksempel under tandkødets kant eller mellem dine tænder. Tandlægen vil dog hurtigt kunne identificere forstadier til parodontose eller karies, og dernæst sørge for at en forebyggende indsats bliver sat i værk. Og så kan du slippe for dyre, langtrukne og smertefulde behandlings forløb.

Hvor kan jeg finde en god og dygtig tandlæge i Næstved?

Er du bosat i det sydsjællandske hedder din nærmeste tandlægeklinik Tandlægerne Dickow & Lindkær. Hos Tandlægerne Dickow & Lindkær kan du få en effektiv tandrensning og et grundigt tand eftersyn – klik ind på Tandlægerne Dickow & Lindkærs hjemmeside https://dltand.dk/ og læs mere.

Posted in: tandlæge